Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Έσκαψαν τον κήπο τους για να φυτέψουν δέντρα και βρήκαν χρυσάφι και διαμάντια


Αυτό είναι τύχη. Να έχεις επι χρόνια στον κήπο σου έναν μικρό θησαυρό θαμμένο και να τον ανακαλύπτεις τυχαία, επειδή ήθελες να φυτέψεις δέντρα. Ο Μάθιου και η Μαρία είναι ένα ζευγάρι που ζει στη Νέα Υόρκη. Το σπίτι τους έχει έναν μικρό κήπο στο πίσω μέρος και αποφάσισαν να φυτέψουν λίγα δεντράκια.

Ο Μάθιου αγόρασε τα φυτά, τις τσάπες, τα φτυάρια και στρώθηκε στη δουλειά. Ύστερα από λίγες ώρες σκαψίματος, κάθιδρος καθώς ήταν ένιωσε την τσάπα του να χτυπάει σε κάτι που δεν ήταν χώμα… Με το φτυάρι του άνοιξε μεγαλύτερη τρύπα και τότε διαπίστωσε ότι είχε βρει κάτι σαν ένα μικρό χρηματοκιβώτιο.



Ο Μάθιου το άνοιξε και έκπληκτος είδε πως επρόκειτο για έναν μικρό θησαυρό. Το χρηματοκιβώτιο είχε μέσα μια σακούλα σκουπιδιών η οποία περιείχε χρήματα, δαχτυλίδια, χρυσό και διαμάντια, η αξία των οποίων αγγίζει τα 50.000 ευρώ.

Το μυστήριο λύθηκε. Ο μικρός θησαυρός άνηκε σε κάτι γείτονες που είχαν ληστέψει πριν από 7 χρόνια. Προφανώς ο δράσης για να κρύψει τα κλοπιμαία, έσκαψε στον κήπο του Μάθιου και της Μαρίας και τα άφησε εκεί.



«Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να βρω έναν θαμμένο θησαυρό και να που τον βρήκα» είπε ο Μάθιου γελώντας σε δημοσιογράφους. Μόλις ο Μάθιου βρήκε τον θησαυρό έσπευσε στους γείτονες και τους ρώτησε εάν τους είχαν ληστέψει ποτέ. Εκείνοι απάντησαν καταφατικά «πριν από 7 χρόνια» Την κλοπή επιβεβαίωσε και η αστυνομία της Νέας Υόρκης που την είχε καταγράψει.



Ο Μάθιου και η Μαρία επέστρεψαν τα κλοπιμαία στους ιδιοκτήτες τους. Στη θέση όπου βρήκε το χρηματοκιβώτιο ο Μάθιου τοποθέτησε ένα μικρό άγαλμα ενός άσπρου ελέφαντα.

http://www.topontiki.gr/article/273414/eskapsan-ton-kipo-toys-gia-na-fytepsoyn-dentra-kai-vrikan-hrysafi-kai-diamantia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.