Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Αποκλείεται να μη ζηλέψεις αυτή τη συλλογή από vintage μοτοσυκλέτες


Το όνομα Stuart Parr ενδεχομένως να μη σου λέει απολύτως τίποτα. Ο 51χρονος είναι ένας αρκετά σημαντικός παραγωγός του Hollywood, ο οποίος μάλιστα έχει βάλει το λιθαράκι του σε άκρως επιτυχημένες ταινίες όπως τα 8 Mile και Southpaw.

Η απόλυτη art deco μοτοσυκλέτα ονομάζεται Majestic

Ο Καλιφορνέζος Parr, που κατοικεί σε προάστιο του Sacramento, έχει πάθος με τις μοτοσυκλέτες από την εποχή που ήταν παιδί και εδώ και χρόνια προσπαθεί να συλλέξει όσες περισσότερες μπορεί.



Έχει επισκεφθεί αρκετά μουσεία μοτοσυκλέτας, εκθέσεις και δημοπρασίες, ενώ δεν έχει διστάσει να ταξιδέψει ακόμη και σε πολύ απομακρυσμένα μέρη προκειμένου να δει από κοντά κατόχους δίτροχων και να συζητήσει μαζί τους.



«Θυμάμαι που με την οικογένειά μου πηγαίναμε να γιορτάσουμε την 4η Ιουλίου στη λίμνη Tahoe. Εκεί μεταξύ άλλων μαζευόντουσαν και αρκετοί μηχανόβιοι κατά ομάδας. Ξέρεις, Χαρλεάδες, Hells Angels και τέτοιοι. Με συνάρπαζε από τότε η μοτοσυκλέτα» αναφέρει ο Parr σχετικά με τον έρωτα με την πρώτη ματιά στο αντικείμενο.



H πρώτη μηχανή που μπήκε στη συλλογή του ήταν μια Ducati 750 SS Imola του 1974, την οποία απέκτησε έναντι $8.000, το 1987. Ακολούθησε μια Triumph Bonneville 750 του 1971 για την οποία ξόδεψε μόλις $1.800.


Παρότι η συλλογή του περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά μηχανάκια, ο ίδιος έχει αδυναμία στις ρετρό ιταλικές μοτοσυκλέτες και δεν το κρύβει: «Είναι εκεί όπου οι αγώνες ταχύτητας συναντούν το δρόμο. Οι Ιταλοί τις φτιάχνουν πανέμορφες και ισχυρές για να μπορούν να τρέξουν στην πίστα, αλλά ταυτόχρονα να μπορούν να βγουν και στο δρόμο».

>
Η Odyssey θέλει να γίνει η κλασική μοτοσικλέτα του μέλλοντος

Στο γκαράζ του μπορεί κάποιος να δει σπάνια κομμάτια όπως την MV Agusta του 1949 ή μια Benelli 175 του 1960.



Η συλλογή του Parr περιλαμβάνει μέχρι στιγμής 145 μοτοσυκλέτες και φυσικά μεγαλώνει συνεχώς.




Askmen
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.