Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

"Είμαι η μόνη που αντιπαθεί τις Απόκριες;"


Αν συμμετείχα σ’ αυτά τα προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης που όλοι κάθονται σε κύκλο και φωνάζουν τα πιο κρυφά/ ντροπιαστικά/ ένοχα μυστικά τους, εγώ θα φώναζα «Είμαι η Φοίβη και μισώ τις Απόκριες!». Εντάξει, μη βαράτε κύριε αρχισυντάκτα. Βαριά κουβέντα το «μισώ». Δεν τις μισώ. Τις αντιπαθώ, δεν μου είναι ευχάριστες, μου είναι το άλλο, το πώς το λένε; Α, ναι.
Δυσάρεστες.

 
«Είμαι η μόνη που αντιπαθεί τις Απόκριες;»

Ιδού γιατί:

H μουσική είναι (ψιλό)χάλια
Αν εξαιρέσεις το «Λάμπω» της Άννας της Βίσση-Εθνικής Σταρ, που έχει πολλή πλάκα (κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος) και μερικά ακόμη λατινοειδή τραγουδάκια, η μουσική των Αποκριών δεν έχει πλάκα πια. Όχι τόσο για την κακή της ποιότητα (γούστα είναι αυτά κι άλλωστε, δεν χρειάζεται να είναι όλες οι μουσικές ψαγμένες –κάποιες έχουν απλώς πλάκα) όσο γιατί είναι ακριβώς ίδια κάθε, μα κάθε χρόνο!

Οι αποκριάτικες βόλτες με τα πιτσιρίκια είναι πανάκριβες…
…και κουραστικές. Τα παιδικά πάρκα, τα λούνα πάρκ κι όλα τα συναφή -όπως ακριβώς και την περίοδο των Χριστουγέννων- είναι πιο ακριβά και ασφυκτικά γεμάτα με κόσμο. Αλλά μπορείς να μην πας; Δεν μπορείς…

Δεν είναι όλα κάπως… κιτς; 
Δεχτείτε και πάλι τη συγγνώμη μας, για την γκρίνια και τον ενδεχόμενο σνομπισμό, αλλά δεν είναι γεγονός, αν μη τι άλλο, ότι τα κοστούμια των μεγάλων καταστημάτων έχουν τη χειρότερη δυνατή ποιότητα; Δεν είναι πολύ άσχημα αντικείμενα αυτά τα τεράστια αποκριάτικα, πλαστικά διακοσμητικά που κρεμούν τα μαγαζιά στους τοίχους και φωτιστικά (κι εμείς επίσης, όταν κάνουμε πάρτι σπίτι);

Κυκλοφορούν στολές σαν αυτήν:



Εντάξει, έχει πλάκα. Λίγη. Μάλλον.


Ή σαν αυτήν:



Ή -ακόμα χειρότερα- σαν αυτήν:



Μόνο σε ‘μας αυτό το κοστούμι φαίνεται οριακά… μηνυτέο;

Οι αποκριάτικοι τσακωμοί με τα παιδιά πέφτουν βροχή! 
Αν έχεις παιδιά ή υπήρξες παιδί, το ξέρεις: πάνω απ’ τη στολή «Βασίλισσα του Σύμπαντος» δεν-γίνεται-να-βάλεις-φουσκωτό-μπουφάν τύπου ανθρωπάκι Μισελέν. Ούτε φανελάκι κάτω απ’ τη στολή Spiderman φυσικά. Κι ας έχει 8 βαθμούς. Αφήστε που τα κορίτσια έχουν την τάση να «μικρομεγαλίζουν» και θέλουν 10 χρονών να φοράνε κραγιόν και make up!

Και τέλος: ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΑΠ’ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΜΕΤΑ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ
Συγχωρήστε μας τα αδόκιμα κεφαλαία. Είναι που ο χαρτοπόλεμος βγαίνει πολύ, πολύ, πολύ δύσκολα. Όταν σκέφτομαι τον χαρτοπόλεμο, δεν ξέρω τι λέω.
Αυτά. Πάντως να φοράς αστεία κοστούμια και να χορεύεις αστεία τραγούδια μ’ αυτούς που αγαπάς έχει πλάκα. 
Όλα να τα λέμε.

[mama365.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.