Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού


Συντάκτης: efsyn.gr

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για νέα επιδείνωση του καιρού από απόψε, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά, μέχρι αύριο το απόγευμα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος, ενώ μέχρι το βράδυ η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ανατολική Πελοπόννησο, κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), Εύβοια, Θεσσαλία, Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης θα επηρεαστούν η κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ μέχρι τη νύχτα πιθανόν τα παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (από περίπου 400 μ.).

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής τα φαινόμενα πιθανόν να επεκταθούν σε κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία και Ημαθία), ενώ μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας ενδεχομένως να επηρεαστούν η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Κυκλάδες.

Κατά διαστήματα μέχρι τη νύχτα τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά-ημιορεινά των Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής και ανατολικής Θεσσαλίας.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής πυκνό χιόνι αναμένεται στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας από 800 μ.), της Ευρυτανίας και της Φωκίδας (από 400-500 μ.) και της Φθιώτιδας (από 500-600 μέτρα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.