Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Δελτίο καιρού για Σάββατο 17-02-2018


Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη όπου μέχρι τις απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές, περιμένουμε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018. Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 9 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 0 έως 16, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου από 6 έως 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 15, ενώ στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και πρόσκαιρα στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.