Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Έρευνα: Η εξάρτηση από το smartphone δημιουργεί ανισορροπία στον εγκέφαλο


Η εξάρτηση από τα κινητά είναι κάτι που υπάρχει και αποδεικνύεται από διάφορες έρευνες. Ωστόσο, πέρα από τις κοινωνικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει, έρευνα παρατήρησε ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά και στον εγκέφαλο.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι η εξάρτηση από το smartphone μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στους εγκεφάλους.


Η έρευνα παρουσιάστηκε από το Radiological Society of North America κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου. Η μελέτη συμπεριέλαβε τη χρήση φασματοσκοπίας μαγνητικού συντονισμού για να εξετάσει τους εγκεφάλους των εφήβων που ήταν εθισμένοι στα τηλέφωνά τους και στο διαδίκτυο. Συμμετείχαν 19 άτομα με μέσα όρο ηλικίας 15.9 ετών, τα οποία είχαν διαγνωστεί με εξάρτηση σε internet ή smartphone. Αντίστοιχα, εξετάστηκαν άλλα 19 υγιή άτομα, ίδιας ηλικίας και γένους.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, ο Dr. Hyung Suk Seo, ο καθηγητής νευροακτινολογίας στο Korea Universit στη Σεούλ, διαπίστωσε ότι οι εθισμένοι έφηβοι είχαν υψηλότερο σκορ όσον αφορά στην κατάθλιψη, το άγχος, την αϋπνία και την παρορμητικότητα.

Η εξέταση MRS έδειεξε επίσης ότι σε σύγκριση με τους υγιείς εφήβους, οι έφηβοι με εθισμό είχαν υψηλότερη αναλογία gamma aminobutyric acid (GABA) προς γλουταμινική-γλουταμίνη στον πρόσθιο φλοιό τους.

Ενώ χρειάζεται να γίνει περισσότερη μελέτη για να κατανοηθούν οι συνέπειες των ευρημάτων, ο Dr. Seo πιστεύει ότι τα αυξημένα επίπεδα GABA θα μπορούσαν να σχετίζονται με τη “λειτουργική απώλεια της ολοκλήρωσης και της ρύθμισης της επεξεργασίας στο γνωστικό και συναισθηματικό νευρωνικό δίκτυο”.


techblog
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.