Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Polaire: Η ηθοποιός που χαρακτηρίστηκε ως η ασχημότερη γυναίκα στον κόσμο


Εμφανιζόταν με έντονο μακιγιάζ, ένα δαχτυλίδι στη μύτη και κορσέδες που της έδωσαν μια απίστευτη μέση 38 πόντων, κέρδιζοντας στην...
Ευρώπη επαίνους για την εξωτική εμφάνιση και το ταλέντο της. Στην Αμερική όμως είχαν τελείως διαφορετική άποψη.



Στα τέλη του 19ου αιώνα, η «μέση δαχτυλίδι» μεταξύ των γυναικών ήταν στη μόδα. Η Emilie Marie Bouchau, γεννημένη στην Αλγερία, που έγινε γνωστή στη θεατρική σκηνή ως Polaire ήταν διάσημη για τη μικροσκοπική μέση της, η οποία είχε περιφέρεια όχι μεγαλύτερη από 38 πόντους.





Εμφανιζόταν με έντονο μακιγιάζ, ένα δαχτυλίδι στη μύτη και κορσέδες που της έδωσαν μια απίστευτη μέση 38 πόντων, κέρδιζοντας στην Ευρώπη επαίνους για την εξωτική εμφάνιση και το ταλέντο της.


Αλλά κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στη Νέα Υόρκη το 1910, της δόθηκε ένα άσχημο παρατσούκλι.




«Πολύ άδικα και ανακριβώς, ο Willie Hammerstein (ο γιος του διάσημου θεατρικού ιμπρεσάριου Oscar Hammerstein) χαρακτήρισε την Polaire ως «την πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο» και πρόσφερε βραβεία σε γυναίκες που με τη βοήθεια κορσέδων θα μπορούσαν να συναγωνιστούν τη μέση των 38 πόντων της Polaire», αναφέρει η Εγκυκλοπαίδεια Βαριετέ, προσθέτοντας «Εκ των υστέρων, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς μια ηθοποιός με αξιοσημείωτη ομορφιά στη Γαλλία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως άσχημη στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η περιγραφή φαίνεται να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι φορούσε ένα δαχτυλίδι στη μύτη της, μια καινοτομία με την οποία το αμερικανικό κοινό δεν ήταν εξοικειωμένο».




Από την άλλη πλευρά, ίσως έκαναν πλάκα με την Polaire.


Ένα άρθρο των New York Times του 1910 σημείωνε ότι «ειλικρινά παραδέχεται ότι είναι η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο» εξηγώντας ότι η δημοτικότητά της «λέγεται ότι βασίζεται στην προθυμία της να τονίσει την ασχήμια της» επισημαίνοντας τον μακρύ λαιμό της και τα «προεξέχοντα» χείλη.





Το αν η περιγραφή βοήθησε ή την έβλαψε στη Νέα Υόρκη είναι αβέβαιο. Η πορεία της Polaire φάνηκε να είναι επιτυχημένη και επέστρεψε στο Μανχάταν τουλάχιστον μια φορά ακόμη, το 1913, προτού η δημοτικότητά της εξαφανιστεί με το ξέσπασμα του Α` Παγκοσμίου Πολέμου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.