Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Άλλος για τη βάρκα μας…


Ευαγγελία Τυμπλαλέξη

Οχτώ χρόνια διαρκούς εφαρμογής Μνημονίων.

Τι να σημαίνει άραγε…


Συρρίκνωση των μισθών εργαζομένων - Περικοπές συντάξεων - Μαχαίρι σε επιδόματα - Πετσόκομμα δαπανών προς κοινωνικές παροχές.

Φτάσαμε να θεωρούμε «προνομιούχο» αυτόν που θερμαίνεται - αυτόν που σιτίζεται. Προ-απαιτούμενα στις συνταγματικές διακηρύξεις κεκτημένων ως απρόσκοπτα προσβάσιμα.

Υποστολή απαιτήσεων όσον αφορά σε ισότιμη μεταχείριση.

Ιδιωτικοποίηση των βασικών αγαθών και δημόσιας περιουσίας μετά την υποβάθμισή τους. Γνωστή η τακτική του ξεπουλήματος. Ψαλίδισμα κρατικών χρηματοδοτήσεων και κατ’ επέκταση παρείσφρηση των εταιρικών συμφερόντων, ως «ναυαγοσωστικά» μεταμφιεσμένα.

NATO - Ε.Ε - FRONTEX οικοδόμησαν χωρίς αιδώ στρατόπεδα συγκεντρώσεως, όπου «γκετοποιούνται» οι έκπτωτοι, των οποίων έχουν φροντίσει οι Δυνατοί να υφαρπάξουν τα βιοποριστικά μέσα επιβίωσης κι ενδεχομένως πλουτισμού τους. Ελλαδίτσα μας έκπτωτη απ’ τη συνθήκη Σένγκεν χωρίς προειδοποίηση - ενημέρωση - διασαφήνιση.

Λαβυρινθώδη αδιέξοδα του Καπιταλισμού, τα οποία απλώνουν μαγνάδια θλίψης πάνω απ’ την ψυχοσύνθεση των λαών.

Καταστρατήγηση πάσης φύσεως ελευθεριών.

Είναι που ανελίσσεται και η «ψυχοθεραπεία» και το εμπόριο των ψυχοτρόπων, για να πουλούν τα επικίνδυνα αλλά κερδοφόρα σκευάσματα οι φαρμακοβιομηχανίες. Αν ανατρέξουμε σε σοβαρή ειδησεογραφία και αρχεία ακόπως τεκμαίρεται η σκανδαλώδη δραστηριότητα των πλασματικών ερευνών, στενά συνδεδεμένων με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα προς προώθηση φαρμακευτικού υλικού.

Είναι που η διακίνηση των ναρκωτικών δεν περίμενε ποτέ το πανεπιστημιακό άσυλο για να ακμάζει, αφού πρόκειται για παραεμπόριο που αποφέρει τεράστια ποσά χρήματος στα ιμπεριαλιστικά καρτέλ, αφού πρόκειται για ουσίες που καταστέλλουν αντιδράσεις, έχει επιβεβαιωθεί η εκτεταμένη χρήση χημικών-ναρκωτικών ουσιών σε στρατιώτες. Ας πάψουν τα Πρυτανικά Συμβούλια επιτέλους να εθελοτυφλούν - συνθηκολογούν - συνεργούν στην ανεμπόδιστη εξάπλωση εξαρτησιογόνων ουσιών…

Περιστολή του δικαιώματος της απεργίας.

Ο εργασιακός φασισμός δεν διασφαλίζει καμία τήρηση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή ένταξη-ενσωμάτωση, αφ’ ης στιγμής συνάπτονται μονομερή μανιφέστα υποδούλωσης και ο εργαζόμενος κρίνεται μη-παραγωγικός όταν δεν δέχεται να ακολουθήσει το εξουθενωτικό παιχνίδι. Στο Δημόσιο Τομέα ο εργαζόμενος δεν απεργεί επειδή δεν θέλει να χάσει μέρος των χρημάτων. Στον Ιδιωτικό τομέα ο εργαζόμενος δεν τολμά να απεργήσει, διότι θα απολυθεί, αφού καμία συνδικαλιστική ομπρέλα δεν τον προστατεύει πια απ’ τη βροχή.

Τα ΜΜΕ, πληρωμένα τσιράκια ενός αδυσώπητου συστήματος χειραγωγούν εκφοβίζοντας τις λαομάζες

Ποινικοποίηση της πολιτικής έκφρασης.



Αδιαμφισβήτητο δικαίωμα η έκφραση πεποιθήσεων, το οποίο περιστέλλεται ευθαρσώς υπό τη σημαία της επιβαλλόμενης τρομοκρατίας, η οποία σαφώς δεν μπορεί παρά να αντικατοπτρίζεται στη θέσπιση τρομονόμων περιορισμού των ατομικών ελευθεριών.

Με την υπαγωγή της η Ελλάδα στο «νεοσύστατο Κράτος» απαγορεύει τους βασανισμούς δια μέσω του Συντάγματος της Επιδαύρου. Μετά το 1975 υπό το Νέο Σύνταγμα τα βασανιστήρια καταργούνται εκ νέου.

Καθημερινά ωστόσο γινόμαστε μάρτυρες, άλλοι σιωπηλοί - άλλοι ενεργοί, προσαγωγών δεκάδων πολιτών, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι βασανισμοί συνεχίζουν να είναι παρόντες. Οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι γεγονός. Οι δολοφονίες αντιφρονούντων εκτυλίσσονται μπρος στα μάτια της Ελληνικής - Παγκόσμιας Κοινωνίας. Κεντροθετείται ο εξουσιαστικός μηχανισμός και απωθείται το άτομο, το οποίο δορυφορείται στον πολιτικό δεσποτισμό σαν μονολιθικός κρίκος.

Αποσβολωμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί σε κάθε επετειακή διαδήλωση τα έκτροπα αποδίδοντάς τα σε «αναρχικούς».

Αν-Αρχή… Ετυμολογικά είναι το άτομο, το οποίο έχει καταφέρει να αποδράσει από δογματικές ιδεοληψίες, κομματικές-θρησκευτικές.

Ο σκεπτόμενος άνθρωπος, ο οποίος αντιδρά σε κάθε αδικία και παρεμβατική συμπεριφορά της Εξουσίας συνιστά απειλή μεγίστη για τον Κρατικό Μηχανισμό, ο οποίος καταβροχθίζει τις ελευθερίες δια μέσω αυταρχισμών και υπό το πρόσχημα της κοινωνικής ευρυθμίας - της εθνικής ασφάλειας - της προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

Εθελοτυφλεί το παραπλανημένο κοινό μπρος στη διαφύλαξη της καθημερινότητάς του, αντιμετωπίζοντας με αδιαφορία τις μεθόδους καταστολής κι ενίοτε υπερθεματίζει θεωρώντας τον παρεμβατισμό αναπόφευκτο κακό προς επίρρωση της διαλεύκανσης και καταστολής των εξεγέρσεων.

Κι εδώ ας αναρωτηθώ ηχηρόφωνα:

  • Αν Βία είναι η τραπεζική μέγγενη, η οποία οδήγησε στο θάνατο χιλιάδες Έλληνες - εκατομμύρια παγκόσμιους πολίτες, Αντί-Βία είναι το κάψιμο των ΑΤΜ.
  • Αν Βία είναι η ανελέητη άσκηση εξουσίας απ’ τα όργανα του κράτους με βάρβαρες ανακριτικές μεθόδους - καταδιωκτική απόσπαση πληροφοριών - βασανιστήρια φρονηματισμού, Αντί-Βία είναι η κουκούλα προς αυτό-προστασία και η έντονη συνθηματολογία.
  • Αν Βία είναι η εμπορευματοποίηση της Τέχνης απ’ τον Νεό-Φιλελευθερισμό, Αντί-Βία είναι η άμεση κινητοποίηση ενάντια στην εν λόγω κατεύθυνση, Αντί-Βία είναι η εκούσια απομάκρυνση από ματαιόδοξους μεγαλεπήβολους στόχους αλλά προσήλωση του έργου στην αφυπνιστική αυτό-οργάνωση.
  • Αν Βία είναι οι αμοιβές πείνας των 300 ευρώ, Αντί-Βία είναι η απαίτηση της αναδιανομής των αγαθών - του πλούτου.
  • Αν Βία είναι οι κύριοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, δες Ε.Κ.Τ - ΔΝΤ - Ε.Ε, να υπέρ-ψηφίζουν πανηγυρικά κι ανερυθρίαστα μνημόνια, Αντί-Βία είναι οι άτακτες εξεγέρσεις των χαμηλών στρωμάτων.
  • Αν Βία είναι ο διαχωρισμός των πληθυσμιακών ομάδων σε ευνοούμενους και μη προνομιούχους, Αντί-Βία είναι να φουντώνει το αίσθημα αδικίας στους περιθωριοποιημένους και να ζητούν δίκαια ανταπόδοση.
  • Αν Βία είναι η διαιώνιση του σωματικού - ψυχικού εκφοβισμού, Αντί-Βία είναι η αμφισβήτηση πασών Επιστημών, οι οποίες στέκουν ακρογωνιαίοι λίθοι στο ως άνω εγχείρημα.
  • Αν Βία είναι η Νομοτυπία, Αντί-Βία είναι η αντίσταση στο επαίσχυντο σύνθημα της ανοχής.

Κι εδώ θα τολμήσω να αναφέρω το εξής απλό:

Έχω εναντιωθεί στο Σύστημα Υγείας αλλά οι «ευυπόληπτοι» ταγοί του κρατικού μηχανισμού, συνέβαλαν στη μη διερεύνηση των στοιχείων. Αναλυτικότερα στο άρθρο (Με άλλα λόγια, πεθαίνω με εκατοντάδες καλά συμπτώματα!) και να ευχαριστήσω δημόσια τη Σφήκα που αμέσως όταν επικοινώνησα δημοσίευσε το επίμαχο άρθρο, το οποίο άλλες «ευρείας επισκεψιμότητας» σελίδες δεν δέχτηκαν να φιλοξενήσουν. Είναι οι επιφανείς Ιατροί - Δικηγόροι - Διοικητές, των οποίων το «κύρος» οι λαοί άκριτα προσκυνούν.

Και στο Σύστημα Παιδείας μία απ’ τα ίδια και χειρότερα. Οι Πρυτάνεις που εμπλέκονται στα χειρότερα σκάνδαλα υπεξαίρεσης κονδυλίων προς ίδιον όφελος. Όταν χρειάστηκε να ζητήσω την παρέμβαση της Αστυνομίας σε προσωπική υπόθεση, η ανταπόκριση ήταν ελλιπέστατη κι ανεπαρκής. Σαφώς υπάρχουν εξαιρέσεις στον κάθε Κλάδο προς ενδυνάμωση του κανόνα. Υδροκέφαλη γραφειοκρατία, η οποία παίρνει πλέον διαστάσεις στρατοκρατίας. Στον αντίποδα έχω συμμετέχει σε αρκετές πορείες φορώντας πολύχρωμα ρούχα κι αφήνοντας γυμνό το πρόσωπο, διότι είναι πάγια θέση μου η επώνυμη πάλη για τα ευνόητα-αυτονόητα. Οι «επικίνδυνοι» κουκουλοφόροι με τα μαύρα ρούχα και τα καλυμμένα πρόσωπα ήταν αυτοί, οι οποίοι με προστάτεψαν χωρίς να με γνωρίζουν, όταν οι Δυνάμεις των ΜΑΤ εμβόλιζαν την πομπή για να πυροδοτήσουν τα έκτροπα. Ο Αντιστασιακός εκτοξεύει πέτρες ενάντια στα φασιστικά όργανα, τα οποία κάνουν χρήση χημικών. Ποιος ανέβω-κατεβάζει τις Κυβερνήσεις; Ας παραπέμψω σε άλλο εκτενέστερο άρθρο για να μην επαναλαμβάνομαι. (The big brother) Αρκεί να διευκρινίσουμε την τεχνήεντη πόλωση…

Κι ο Ερντογάν στην Αθήνα!


Ο «στρατηλάτης», και το δήγμα μου προς ανάλυση, υπεύθυνος για δεκάδες φόνους επισκέπτεται τον Έλληνα «χαμαιλέοντα» προς σύσφιξη σχέσεων!!!

Όταν κι οι δυο τους έχουν βυθίσει τους δύο γείτονες λαούς στην ανέχεια δια μέσω των στρατιωτικών προϋπολογισμών, τα εξοπλιστικά προγράμματα λυμαίνονται το εθνικό χρήμα μη αφήνοντας περιθώρια για κοινωνικές παροχές. Η πυροδότηση αλυτρωτισμών εις αμφοτέρους, καλλιεργείται με αίσχιστο τρόπο, ώστε η υπαγωγή στον εξοπλισμό να κρίνεται «απαραίτητη». Στην ουσία βαθαίνει η εξάρτηση απ’ τις μεγάλες βιομηχανικές χώρες και προάγεται ο πλουτισμός των Όπλο-Εταιρειών.

Όσον αφορά στα προβλήματα των «μειονοτήτων» καλό να υπάρχει ένας άσος στο μανίκι για να δικαιολογήσουν οι Ισχυροί την ανακατάταξη του γεωπολιτικού χάρτη. Ας υπενθυμίσω άλλο σημαντικό κείμενο. (word-mission)

Ας ρίξουμε μία ματιά καθαρή γύρω-τριγύρω…

Κατάκοιτοι σε άσυλα υπόκεινται σε βάναυση μεταχείριση!

Τρόφιμοι ψυχιατρείων γίνονται πειραματόζωα!

Άρρωστοι σε σύγχρονα νοσοκομεία γίνονται προέκταση της Τεχνολογίας!

Εργαζόμενοι υπό εξευτελιστικές συνθήκες! Ανεργία - Επιδόματα ντροπής - Μισθοί πείνας, που αφοπλίζουν ηθικά το άτομο! (Συλλογικές ή ατομικές;;)

Φυλετικές διακρίσεις - κακοποίηση της Γυναίκας και του Παιδιού - Μόλυνση της Ατμόσφαιρας!

Κερδοσκοπικές επεμβάσεις της χημείας στη διατροφή!

Πυρηνικές δοκιμές - Εκτεταμένη ρίψη βομβών - Άνοδος των φασιστικών συνιστωσών! (Θα ξαναγυρίσουμε και η Γη θα τρέμει)

Βία είναι η θεωρητικοποιημένη ανάλυση της πραγματικότητας από πλευράς των Επιστημών!

Βία είναι η στυγνή παραβίαση των Δικαιωμάτων και για να επιτευχθεί πλήρως «οφείλει» να συμβαδίσει με τη φτώχεια!

Βία είναι το δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο τροφοδοτεί στον Πρώτο Κόσμο την ανασφάλεια και στον Τρίτο Κόσμο την καταπίεση!

Βία είναι η πληθυσμιακή διόγκωση των αστικών Κέντρων και οι ψευδο-Κρίσεις της Οικονομίας, οι οποίες συνεπάγονται κοινωνικό αναβρασμό!

Βία είναι η Τεχνολογία που συντρίβει τη σκέψη κι ελέγχει τη συνείδηση!

Βία είναι η μοιρολατρία των μαζών μπροστά στα «τεκταινόμενα»!

Βία είναι τα ουρλιαχτά και τα αίματα στην άσφαλτο!

Αντί-Βία είναι να αντιδράσουμε κι όχι να εμφανιζόμαστε φιλήσυχοι και σιωπηλοί μπροστά στο τόσο αίμα!

Αντί-Βία είναι το κάψιμο των κάδων κι ας πάψουμε επιτέλους να το φοβόμαστε…


http://sioualtec.blogspot.gr/2017/12/blog-post_15.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.