Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Οι συναυλίες είναι για... μοναχικούς;


Συντάκτης: efsyn.gr

Μπορεί τα live να συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου και να θεωρούνται από αρκετούς ως σημαντική μορφή επικοινωνίας για τους νέους (και όχι μόνο), ωστόσο νέα μελέτη δείχνει ότι η συναυλία μπορεί και να είναι ένα σπορ... μοναχικό.

Το nme παρουσιάζει μία έρευνα που πραγματοποίησε το Dice σύμφωνα με την οποία η πλειονότητα των ανθρώπων μεταξύ 18 και 24 ετών πάνε στις συναυλίες μόνοι τους.

Το 65% των νέων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι έχουν πάει σε μία συναυλία μόνοι τους, ενώ το εντυπωσιακό 98% τονίζει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να το κάνει αυτό. Παράλληλα, το 84% απαντά ότι η μουσική ακούγεται καλύτερα όταν είναι μόνοι τους.

Ανάμεσα στους λόγους που έδωσαν οι συμμετέχοντες, το 38% δηλώνει ότι δεν είχε φίλους που να ενδιαφέρονταν για συναυλίες, το 37% δηλώνει ότι έχει φίλους με διαφορετικά μουσικά γούστα και το 31% τονίζει ότι βρέθηκε μόνο του σε live επειδή το αποφάσισε τελευταία στιγμή.

Από τους 500 ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα η indie μουσική έχει την πρωτοκαθεδρία με το 41% να δηλώνει ότι προτιμά την κιθαριστική μουσική με την pop να συγκεντρώνει μόλις το 2% των προτιμήσεων.

Μόνο στη Βρετανία υπολογίζεται ότι το 2016 30 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν συναυλίες.
http://www.efsyn.gr/efsyn-city/oi-synaylies-einai-gia-monahikoys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.