Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Οι ατάκες του Ψινάκη, η ... ανικανότητα Τόσκα και το στυλ Δούρου

Επιλογή Φωτό ---> ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Κατά τον πολύξερο και συνήθως μπουρδολόγο Πολάκη, για τις πυρκαγιές φταίει ο ΣΚΑΙ και οι θεωρίες συνωμοσίας.

Για το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης, η ανικανότητα του Τόσκα και της κυβέρνησης βεβαίως- βεβαίως, να συντονίσει τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Για την Δούρου, τα τιτιβίσματα στο τουίτερ, των πολιτικών- όλων, όπως τόνισε, για να αναφερθεί εμμέσως και στον Πρωθυπουργό, αλλά πάντα με τρόπο, και όχι ευθέως, για ...κτίζει και την επόμενη μέρα αν χρειαστεί...

Την πιο καθαρή τοποθέτηση, την έκανε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, όταν είπε, "φωτιά ,με πεύκο και 7 μποφώρ δεν την σβήνει ούτε ο Μωησής".

Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα, όταν επικρατούν τέτοιες καιρικές συνθήκες ,σε περιοχές, όπως το Καπανδρίτη, ο Βαρνάβας, ο Μαραθώνας, το Γραμματικό κλπ.

Όμως, ο ευφυής και χαρισματικός Ψινάκης, ξέχασε, η δεν είχε κατά νου και μια άλλη αιτία που δυσκολεύει την αποτελεσματική καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Είναι οι σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές στα δάση, είτε αυτά βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, είτε όχι. ( Κρούνοι πυρόσβεσης, ζώνες προστασίας, ενίσχυση των εθελοντικών μονάδων, κ.α

Είναι οι ελλείψεις σε εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ο εξοπλισμός των επίγειων δυνάμεων με συστήματα νέας τεχνολογίας...

Είναι η μείωση προσλήψεων σε προσωπικό τα τελευταία χρόνια.

Είναι οι περιορισμένες δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε οικονομικούς πόρους για εξοπλισμό και προσωπικό.

Είναι τέλος, η έλλειψη συστηματικής ενημέρωσης στα σχολεία για τις αιτίες που προκαλούν τις πυρκαγιές, την σημασία του εθελοντισμού την προστασία του δάσους.

Προφανώς, για όλα τα παραπάνω, δεν φταίει η...ανικανότητα του Τόσκα, τα..τιτιβίσματα του Τσίπρα( κυρία Δούρου) και η κυβέρνηση δυο χρόνων ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο, τα τελευταία σαράντα χρόνια, ο ελλιπής σχεδιασμός και προγραμματισμός των Δήμων για να διεκδικούν πόρους για τον σκοπό αυτό, είναι τεράστιες.

Ας αλλάξει λοιπόν κάτι, γιατί πάλι την επόμενη χρονιά σε μια ακόμα καταστροφή, οι πιο ενδιαφέρουσες δηλώσεις θα είναι πάλι του Ψινάκη για "το ωραίο τυπάκι της πυροσβεστικής που κρατούσε την μάνικα..."

http://www.topontiki.gr/article/233602/oi-atakes-toy-psinaki-i-anikanotita-toska-kai-styl-doyroy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.