Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Συλλήβδην μαγαρισμός από τους δήθεν προστάτες της δημοκρατίας.


ΚΥΝΙΚΟΤΗΤΑ – ΚΥΝΙΣΜΟΣ

Φιλοσοφία των κυνικών της σχολής που ίδρυσε ο Αντισθένης και θεωρείται μια από τις Σωκρατικές σχολές. Οι κυνικοί φιλόσοφοι υποστήριζαν την ανεξαρτησία του ανθρώπου από το κοινωνικό περιβάλλον, την περιφρόνηση των κοινωνικών θεσμών και τον περιορισμό των αναγκών του ανθρώπου.

Σήμερα σημαίνει την προκλητικότητα που δείχνει κάποιος, την έλλειψη σεβασμού σε ότι είναι καθιερωμένο και αποδεκτό, τον αμοραλισμό μερικές φορές, την σκληρότητα, την παγερή αδιαφορία ή και την ωμή ειλικρίνεια.

Οι συνεχείς τους μεταμορφώσεις μας έχουν ζαλίσει. Δεν ξέρουμε με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε. Κοιμόμαστε με τον Αλέξη υπέρμαχο του Μελανσόν και ξυπνάμε με τους πανηγυρισμούς του για την επικράτηση του φιλελεύθερου Μακρόν! Όχι ότι ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Η δουλειά τους να γίνεται…

Δεν μπορούν να εφαρμόσουν φιλελεύθερες πολιτικές, επειδή είναι "κομμουνιστές". Εκτός κι αν σαν φιλελεύθερες πολιτικές εννοούν το κτίσιμο της νέας διαπλοκής. Εκεί αλλάζει η συζήτηση. Αυτό ναι, να το πιστέψουμε! Αυτό μπορούν να το κάνουν. Το έχουν ξανακάνει στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ.


lolek
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.