Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 22-5-2017


Αρχικά νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ανατολική Στερεά, με σταδιακή βελτίωση του καιρού στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά και πιθανόν τα κεντρικά ορεινά τμήματα περιμένουμε τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017. Τα φαινόμενα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου), 17 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 13 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια προς τα νότια, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά με γρήγορη βελτίωση και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν από τις μεσημεριανές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.