Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 15-5-2017


Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, περιμένουμε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινές κυρίως περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου της Θεσσαλίας και πιθανόν της Κεντρικής Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα παράκτια τμήματα του Ιονίου οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, και στα νησιωτικά τμήματα βορειοδυτικοί μέτριοι.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από τις μεσημεριανές ώρες νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.